torsdag 4. september 2008

EN SØNDAG UTE PÅ HØGSLETTA

Vi nærmer oss Azangaro,  der vi har starta arbeid for ei tid siden. Dette er den første kirka som besøkes denne søndagen.- Det er et helt spesielt landskap vi kjører gjennom;  landsbyer, enorme stepper,  "daler" gravd ut av vann, saueflokker, mennesker som vandrer, sykler eller kjører....


Honorato, Eva, Sebastian og Lucas.

En søndag ute på "campoen" vekker mange slags følelser, og vi kjenner oss ganske "små" der vi går inn kirkedøra for å treffe medlemmene i kirka i Corpa. Dette er hardtarbeidende bønder som er merket av arbeid, vind og vær. De har kommet gående, noen kanskje langveis fra.  Denne søndagen har vi med oss Lucas, en av pastorene våre, og han snakker om rikdommen vi har i Evangeliet. Jeg lurer på hva de tenker, disse menneskene, om rikdom og hva det er? For sikkert tenker de også som oss; at det er viktig å få endene til å møtes! -Å ha nok mat, klær og husly, nok til skolegang for barna osv. Men en annen tanke som slår meg er; at kanskje evner de i større grad enn oss å slippe til Jesus med alt det han har å gi? Vi med mer kontanter har kanskje lært oss å stole mer på andre faktorer!(?) Har de noe vi har mistet? 


Diakonikoordinatoren i Juliaca, Francisco Arapa og Eva Huayanasi inspirerer til å gjøre diakoni i kirka. 


Her er vi samla etter møtet,  nå kommer neste arbeidsøkt for bøndene....det er melketid!


 Foran oss ligger en lang vei tilbake til Juliaca, vi har fått så mye denne dagen!

11 kommentarer:

Gunhild sa...

Er det noe finere en høysletta i Puno.

Sverre sa...

Fine bilder og kjekt å lesa.

Anonym sa...

Hi Nina, I wish I was better at reading Norwegian but I did like the pictures!

Olav Vestbøstad sa...

Flott at de har fått blogg! Håpar at mange av misjonsfolket i Trøndelag vil fylgja med dykk der. Veldig kjekt med slike kvardagsglimt frå utsendingane våre.

Anonym sa...

Kjære Nine, Helge og alle 4 ongene.

Så hærlig å høre fra dere. Fantastiske bilder. Ja, jeg tror vi i Norge er i ferd med å miste noe som peruianerne har grepet fatt i. Håpet og gleden i Herren. men det er ALDRI for sent å vende om. Jeg gleder meg over det arbeidet dere har fått lov å vært med på i Juliaca og Ariquipa. Savner dere alle. Klem fra ho Ingrid

Elisabeth sa...

Hei!
Kjekt å lese og se bilder fra Peru! Det er bare å legge inn masse, -jeg leser :)
Håper alt står bra til med dere alle.
Varme hilsener fra Elisabeth

Gjermund sa...

Hei!

Trivelig å se bloggen deres! Så godt å lese om andre som er i noe samme situasjon! Vi har det ganske bra her i Mongolia. De bildene fra høgsletta minna veldig om Mongolia! Men det er vel ikke så høyt her, da (her vi bor er det 1400 moh.)Kommer gjerne innom på bloggen deres igjen!

Hilsen Kjersti Kvam

Bøye sa...

Hola Nina&Helge...
Takk for flotte bilder med bra tekst!Det gir oss eit bra inntrykk frå hverdagen på alto plano. Du er ein habil fotograf Nina - flott lyssetting på mannen i døråpnngen og som ser ned på papirarket. Bra! Vi er alle samlet her i Ørneveien denne helga og følger ivrig med på bloggen. Mor er også her på besøk i helga i anledning invitasjon til 80 årsfeiring til Odvar. Hun setter stor pris på bildene/tekstene dere har lagt ut og hilser dere masse tilbake! Hasta la vista.

Anonym sa...

Takk for melding med bloggadresse! Her var det mykje artig å lese og sjå - det er så ein ynskjer seg attende til dette flotte området! Vonar de har funne dykk bra til rettes i Juliaca.
Her går livet stort sett som vanleg - etter skulestart (med ny utveksligselev frå Tyskland) og gards-, dyrlege- og kontorarbeid.
Guds signing over det viktige arbeidet dykkar.

Anonym sa...

Hei. flotte bilder Nina! du er god med kamera og tanker du gjør deg. så flott å se og høre, ønsker dere Guds velsignelse. er glad i dere.

Belcker'n sa...

Kjenner at jeg savner Perú når jeg leser det du skriver. Må si meg enig i at du tar flotte bilder.

Ellers har Kjersti helt rett når hun påpeker likhetene mellom Mongolia og Altiplano. Har sett masse bilder fra Mongolia som en venn av meg (Svenni, fra Island, som også har mye liknende landskap) tok når han var et-åring der fro noen år siden. Han sier det samme om de bildene jag har vist ham fra Perú og Bolivia. Men også folket, Mongolene, har mange fellestrekk med Quechaene og Aymaraene.

Huff, denne kommentaren ende vist opp som et eget innlegg...